Een gebakken ei is natuurlijk niet zo heel erg bijzonder maar op deze manier is deze klassieker weer helemaal van nu!
Als je noodgedwongen glutenvrij moet ontbijten dan word je vanzelf creatief. Wij glutards kennen een heleboel trucjes waarmee we een ogenschijnlijk saai gerecht binnen ‘no time’ omtoveren tot een heuse smaaksensatie. Zo hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen dat glutenvrij brood altijd nog lekkerder smaakt zodra je het even in je broodrooster doet en wat als ik dé perfecte manier weet van een gebakken eitje met toast, namelijk in je toast!
Ik probeer al jaren veel verschillende soorten glutenvrij brood uit. Soms bak ik mijn broden zelf maar daar is niet altijd tijd voor en het is ook gewoon ontzettend leuk om eindelijk weer eens brood in een supermarkt te kunnen kopen. Dat kon lange tijd gewoon nog niet. Ik heb zo mijn favorieten voor bepaalde toepassingen. Zo is Yam vooral erg lekker als het brood nog vers is, maar werkt het bijvoorbeeld totaal niet als tostibrood. Op de een of andere manier krijg je dat brood gewoon niet knapperig. Voor tosti’s of toast gebruik ik daarom het allerliefst het Meesterbakker Brood van Schär. Er is een witte en een meerzaden variant en met dit brood krijg ik altijd de allerlekkerste tosti’s, toast en wentelteefjes.
Vandaag bak ik mijn eitje meteen in mijn boterham. Zo ben ik sneller klaar (altijd fijn) en de brood-ei ratio is perfect. Ik maak het af met een beetje tuinkers en wat zout en peper uit de molen. Mijn dag kan beginnen. Niet echt…daar heb ik ook koffie voor nodig. Maar bij wijze van spreken :))
Ik gebruik zo’n handige uitsteker die eigenlijk voor koekjes bedoelt is maar een glaasje werkt natuurlijk net zo goed. Zorg dat je pan goed op temperatuur is voordat je begint met bakken, anders loopt het ei namelijk toch nog onder je boterham door. Steek dus eerst een paar gaten in je boterhammen, leuk werkje! Smelt wat boter in de pan en leg dan je boterham in de pan. Breek een eitje open boven het gat en voeg nog wat zout en peper uit de molen toe. Nu draai het vuur een beetje terug en bak het eitje én je toast zoals jij hem graag lust.
Wist je trouwens dat je met een beetje kikkererwtenmeel en amandelmelk een heerlijke vegan omelet kunt bakken. Breng het mengsel wel alvast goed op smaak en voeg wat kurkuma toe, niemand ziet het verschil! Ik houd zelf helemaal niet van zachtgekookte eitjes. Ik wil de mijne hardgekookt en supergaar. Als ik eieren eet dan moet daar altijd versgeperste jus d’orange bij. Vraag me niet waarom! Soms zijn de dingen gewoon zoals ze zijn. Ik zag trouwens laatst ook ergens een foto van een ei gebakken in een avocado. Dat lijkt me heel erg vies ‘maar ook heel erg lekker. Ik heb er duidelijk gemengde gevoelens over. Wisten jullie trouwens dat ik bang ben voor kippen? Weten jullie ook dat ik heel vaak overweeg om veganist te worden en dat ik daar met name over nadenk vlak nadat ik weer eens een eitje heb gegeten? Vooralsnog ben ik maar gewoon mezelf, samen met die gluten intolerantie al best een hele opgave ;)) Tot gauw!
*Ik gebruik voor dit recept het Meesterbakkers Vital brood van het merk Schär. Dat is een heerlijk vezelrijk glutenvrij brood en mijn favoriet voor het maken van toast en tosti’s. (klik hier) voor meer informatie en de ingrediënten.
*Dit artikel is in samenwerking met Schär tot stand gekomen.
Laat een leuke reactie achter!